Social Icons

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Στο "σφυρί" αρχαίοι θησαυροί της Ελλάδας

Μεγάλος αριθμός αρχαιολογικών αριστουργημάτων της Ελλάδας πρόκειται να εκποιηθεί το προσεχές διάστημα από βρετανικό οίκο, χωρίς ακόμη να έχουν πραγματοποιηθεί τα δέοντα ώστε να αποτραπεί η δημοπράτηση αρχαιοτήτων και να διεκδικηθεί η επιστροφή του θησαυρού του πολιτισμού μας.
Η υπόθεση αυτή αφορά σε μία σειρά αρχαιοτήτων που είχαν ανακαλυφθεί μετά την εξάρθρωση κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας το 2006 (η πολύκροτη υπόθεση της Σχοινούσας) και πλέον φυλάσσονται σε 33 αποθήκες του Σάιμς, στο Λονδίνο.
Οι περισσότεροι από τους θησαυρούς αποτελούν το συμπλήρωμα άλλων τόσων που βρίσκονται στις λονδρέζικες αποθήκες του Σάιμς, όπου υπάρχουν 17.000 αρχαιότητες, εκ των οποίων 7.000 είναι "ορφανές".
Με τα ευρήματα αυτά να βρίσκονται στην κατοχή του βρετανικού κράτους, το υπουργείο Πολιτισμού καλείται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εμποδίσει την εκποίηση που σχεδιάζεται, προκειμένου το βρετανικό κράτος να αποζημιωθεί για τα ποσά που χρωστάει ο Σάιμς στην Εφορία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Sample text

Sample Text

Ο Οφέλτης υπήρξε, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, γιος του βασιλιά της Νεμέας Λυκούργου, που βρήκε άτυχο θάνατο σε βρεφική μόλις ηλικία.