Social Icons

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ 78-64

ΟΚ η άμυνα, μάπα μπροστά Ένα τρίλεπτο στο τέλος χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να υποτάξει τον μαχητικό Άρη (78-64) και να εξασφαλίσει αέρα 14 πόντων ενόψει ρεβάνς στο Αλεξάνδρειο.
Περισσότερο ενδιαφέρον είχε η αμφίθυμη στάση της κερκίδας: όσο πλησίαζε ο Άρης, έπεφτε κράξιμο. Όταν το πράμα έστρωνε, όλα μέλι γάλα. Το συμπέρασμα είναι πως ο Ολυμπιακός, πρωτα απ' όλα χρειάζεται μερικές καλές εμφανίσεις και νίκες που θα ανεβάσουν την ψυχολογία, τόσο των οπαδών όσο και των παικτών. Από το παιχνίδι θα πρέπει να σταθούμε στα μηδέν εύστοχα τρίποντα των γηπεδούχων, αλλά και στην αδυναμία που έδειξε η επίθεσή τους στο να εκμεταλλευτεί την ενέργεια του Τζος Τσίλντρες και του Λινας Κλέιζα. Η μπάλα πέρασε σωστά μόνο στο ποστ (17π ο Σόφο, 15 ο Μπουρούσης).Σπουδαίο ξεκίνημα για τον Άρη που έδειξε καθαρά πως δεν κατέβηκε στο Φάληρο, ως πρόβατο επι σφαγή. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 12-8 στο 5' με ένα ξέσπασμα από Κλέιζα και Μπουρόούση, όμως ο Άρης απάντησε αμέσως με ένα 7-0 που προκάλεσε τον εκνευρισμό της κερκίδας. Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη είχαν πολύ καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και έφταναν εύκολα στο "ερυθρόλευκο" καλάθι. Πολύ καλός μέσα στη ρακέτα ο Σκορδίλης. Ένα 5-0 των γηπεδούχων στο τελευταίο λεπτό της α΄περιόδου τους έφερε ξανά μπροστά.Στη β΄, Άρης σκόραρε πρώτος, αλλά έμεινε εκεί για περίπου 4΄, αφού ο Ολυμπιακός έκλεισε τη ρακέτα του και υποχρέωσε τον αντίπαλο σε άστοχα τρίποντα. Μέχρι το 16΄οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα 14-2, με πολύ καλό θέαμα. Την ευφορία στην κερκίδα χάλασε ένα (αυστηρό) αντιαθλητικό φάουλ που σφυρίχτηκε στον Νίκολα Βούισιτς. Ωστόσο, ο Άρης δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο από τους 10 πόντους. Ο Βούισιτς θύμωσε και άρχισε τα μαγικά...Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με ένα προσωπικό 7-0 του Σχορτσανίτη που έφερε τον Ολυμπιακό στο +17. Ο Άρης απάντησε με ένα ένα 11-2, με τους σουτέρ του να παίρνουν φωτιά (3 κολλητά τρίποντα). Ο Ολυμπιακός βασιζόταν μόνο στον Σόφο και η παραγωγή παιχνιδιού υπέφερε. Το σερί του Άρη επεκτάθηκε σε 17-4 και το σκορ έγινε 53-49 στο 26΄. Ως το τέλος του 3ου δεκαλέπτου ο ρυθμός του παιχνιδιού έσπασε με τις δύο ομάδες να σκοράρουν με βολές και το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις διαιτητικές αποφάσεις. Μοναδικό φως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.Ένα (αλά Σόφο) σερί του Μπουρούση έφερε τους Πειραιώτες στο +13, όμως ο Άρης με καλή άμυνα και ευστοχία στις βολές απάντησε και πάλι με ένα 13-4. Οι παικτες του Κατσικάρη δεν βγαίνουν ποτέ από το παιχνίδι - μορφή ο Ζουάν Ντίξον. Στο τελευταίο 3λεπτο οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έδειξαν (επιτέλους) κάτι από την ποιότητά τους και μέ ένα σερί 10-0 (από καλή άμυνα και εύστοχες βολές Τεόντοσιτς) πήραν το παιχνίδι.Τα δεκάλεπτα: 20-19,42-32, 60-51, 78-64ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 2, Τσίλντρες 4, Βούισιτς 5, Μπεβερλι 4, Μπουρούσης 15, Χαλπερίν, Κλέιζα 11, Μαυροκεφαλίδης 10, Βασιλόπουλος 2, Τεόντοσιτς 8, Σχορτσιανίτης 17.ΑΡΗΣ (Κατσικάρης): Κλαρκ, Αργυρόπουλος, Μάιλς 10(1), Μπετς 3, Ρίτσαρντσον 15(1), Χατζηβρέττας, Ντικούδης 1, Σκορδίλης 6, Ντίξον 23 (3), Κακιούζης 6.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Sample text

Sample Text

Ο Οφέλτης υπήρξε, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, γιος του βασιλιά της Νεμέας Λυκούργου, που βρήκε άτυχο θάνατο σε βρεφική μόλις ηλικία.