Social Icons

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΑΕΚ - Αξιοπρεπές φινάλε

Στο πιο αδιάφορο -ίσως- ματς της σύγχρονης ιστορίας της, η ΑΕΚ μόνο... απαρατήρητη δεν πέρασε από το “Ντα Λουζ” παρότι γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Μπενφίκα, ρίχνοντας με αυτόν τον τρόπο αυλαία στη φετινή ευρωπαϊκή της “εξόρμηση”. Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς έπιασαν κατά διαστήματα καλή απόδοση, αναγκάζοντας τους “αετούς της Λισαβόνας” να παίζουν κυρίως με αντεπιθέσεις.

Χαμένο πέναλτι με τον Μενέζες (το έστειλε άουτ) είχαν οι γηπεδούχοι στο 14ο λεπτό, ενώ αξίζει κανείς να παρακολουθήσει τα δύο γκολ του Ντι Μαρία και ειδικά το δεύτερο στο οποίο σκόραρε με στυλ “ραμπόνα”! Στην τελευταία θέση του 9ου ομίλου με 4 βαθμούς τερμάτισε η ΑΕΚ, μετά τη νίκη της ΜΠΑΤΕ με 1-0 μέσα στην έδρα της Έβερτον. Πρώτη τελείωσε τη φάση των ομίλων η Μπενφίκα.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έβαλε τον Γκέντσογλου δίπλα στον Μάκο στα αμυντικά χαφ και μπροστά τους Χέρσι, Καφέ και Μαντούκα. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μπλάνκο. Από την άλλη πλευρά, η Μπενφίκα στο 4-4-2 είχε τον Γουέλτον στην κορυφή της επίθεσης, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον Νούνο Γκόμες, ενώ οι Ντι Μαρία και Κοεντράο βρίσκονταν στις πτέρυγες.
Η Ροή του Αγώνα 14΄ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ – Μενέζες (Μπενφίκα) 28΄ ΔΟΚΑΡΙ – Μπλάνκο (ΑΕΚ) 45΄ ΓΚΟΛ – Ντι Μαρία (Μπενφίκα) 54΄ ΔΟΚΑΡΙ – Ντι Μαρία (Μπενφίκα) 73΄ ΓΚΟΛ – Ντι Μαρία (Μπενφίκα) 76΄ ΔΟΚΑΡΙ – Χέρσι (ΑΕΚ) 84΄ ΓΚΟΛ - Μπλάνκο (ΑΕΚ)Περισσότερα>>> Από φιλοξενούμενη... γηπεδούχος!Εξαιρετική εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Ντα Λουζ είχε μετά το πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ. Οι “κιτρινόμαυροι” αφού πέρασαν ένα “παγωμένο” διάστημα στο οποίο αρκετές φορές έμειναν εκτεθειμένοι αμυντικά οι Μαϊστόροβιτς και Ζεράλντο, κράτησαν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και με αυτόν τον τρόπο προσπάθησαν να βγουν μπροστά. Ανάγκασαν, έτσι, τους γηπεδούχους να πάρουν ρόλο... φιλοξενούμενου και να περιμένουν ένα λάθος που θα τους βγάλει στην αντεπίθεση. Έχει (έστω και λίγες) ευκαιρίες, αλλά...Αυτή η εικόνα συνεχίστηκε σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Κι όλα αυτά, παρά τη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 13΄ που απώλεσε η Μπενφίκα για να ανοίξει το σκορ. Ο Μενέζες, όμως, αστόχησε από τα “11 βήματα” και η ΑΕΚ πήρε και πάλι τα “ηνία” του ματς. Έστω κι αν χαρακτηρίζονται ως “υποψίες ευκαιριών”, οι “κιτρινόμαυροι” είχαν τέτοιες με πιο σημαντική αυτή του 39ου λεπτού μετά από καλή κίνηση του Μαντούκα. Τελικά, όμως, με τη συμπλήρωση 44 λεπτών αγώνα, ο Ντι Μαρία έδειξε την ποιότητα που τον διακρίνει και με φανταστικό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σάχα.ΑΕΚ vs Ντι ΜαρίαΕκτός από το γκολ που πέτυχε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο Αργεντινός εξτρέμ ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, με αποκορύφωμα το δοκάρι στο 54ο λεπτό, μετά φανταστική προσπάθεια και τελείωμα. Πολύ καλή εμφάνιση, βέβαια, είχε και ο Κοεντράο, ενώ επικίνδυνος για την άμυνα της ΑΕΚ ήταν και ο Γουέλντον. Από την πλευρά της ελληνικής ομάδας, πολύ καλός ήταν ο Μπλάνκο που είχε και δύο πολύ καλές στιγμές μέσα σε ένα δίπλεπτο στα μισά του δεύτερου ημιχρόνου (69΄ και 70΄).Σκόραρε και με “ραμπόνα”!Ο Ντι Μαρία, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Παρόλο που οι γηπεδούχοι δεν είχαν σχεδόν ούτε ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο (με εξαίρεση, βέβαια, το δοκάρι από τον ίδιο παίκτη), στο 73΄ πέρασε τον Γεωργέα και πλάσαρε “σταυρώνοντας” τα δυο του πόδια (κίνηση “ραμπόνα) τον ανήμπορο να αντιδράσει Σάχα.Έτσι γιατί... το άξιζε!Το τελευταίο τέταρτο, όμως, ανήκε εξ ολοκλήρου στους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν αρκετές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά, ενώ πέτυχαν και ένα γκολ με τον Μπλάνκο στο 84΄ μετά από πολύ καλή ενέργεια του Γεωργέα, που είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του σε αυτό το διάστημα. Ακόμα ένα κέρδος για την ΑΕΚ και η εξαιρετική εμφάνιση του Ιορντάκε που μπήκε αλλαγή στο 78΄, ενώ ανάγκασε και τους παίκτες της Μπενφίκα να κάνουν καθυστέρηση (!) στο τέλος για να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα.
Η Ταυτότητα του ΑγώναΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΑΕΚ 2-145΄, 73΄ Ντι Μαρία – 84΄ ΜπλάνκοΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζέσους): Ζούλιο Σέζαρ, Λουίς Φελίπε, Βιτόρ, Μιράντα, Σάφερ, Κοεντράο (46΄ Πεϊσότο), Μενέζες (65΄ Τσάβι Γκαρσία), Κάρλος Μάρτινς, Ντι Μαρία, Νούνο Γκόμες, (72΄ Όσκαρ Καρντόσο) ΓουέλντονΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς (46΄ Γιάχιτς), Ζεράλντο, Γεωργέας, Μάκος (46΄ Ενσαλίβα), Γκέντζογλου, Χέρσι, Μαντούκα (78΄ Ιορντάκε), Καφές, ΜπλάνκοΔιαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)Κίτρινες κάρτες: Μενέζες – Αραούχο, ΓεωργέαςΚόκκινες: -Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής του Europa League εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Sample text

Sample Text

Ο Οφέλτης υπήρξε, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, γιος του βασιλιά της Νεμέας Λυκούργου, που βρήκε άτυχο θάνατο σε βρεφική μόλις ηλικία.