Social Icons

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Πολύ κο κο κό αλλά το αυγό δεν βλέπουμε.....

Αγαπητέ κ. Γκόλια, σας γράφει ένας επαγγελματίας αγρότης.Δυστυχώς δεν είμαι σε κανένα μητρώο Αγροτών, γιατί απλά το Υπουργείο Γεωργίας, η ΠΑΣΕΓΕΣ και οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, από το 1996 με τυμπανοκρουσίες και βέβαια το ανάλογο παράβολο (4,500 δρχ εδώ στην Κορινθία, 1500 δρχ στην υπόλοιπη χώρα), προσπαθούν αλλά δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να φτιάξουν το επαγγελματικό μας μητρώο....Δυστυχώς, για χρόνια όλες οι Ενώσεις, με την ανοχή της ΠΑΣΕΓΕΣ και του εκάστοτε Υπουργού Γεωργίας, παρακρατούσαν χρήματα επί των επιδοτήσεων, πριν την εφαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης. Αντί να εκσυχρονισθούν, αντί να αρχίζουν να στηρίζουν τις τοπικές αγροτικές παραγωγές, με το να τις διαφημίζουν, να τις τυποποιούν και τέλος να τις προωθούν, συνέβη τα εντελώς αντίθετα. Καμία στήριξη των προιόντων μας, καμία σοβαρή παροχή υπηρεσίας. Ούτε καν φθηνότερα εφόδια και πρώτες ύλες, δεν είδαμε. Καμία στήριξη στους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς. Το μόνο που κατάφεραν - και μάλιστα πολύ καλά - ήταν να εδραιώσουν ένα αδιαπέραστο πλέγμα πολιτικής διαπλοκής, μεταξύ των διοικήσεων των Ενώσεων και των τοπικών πολιτικών παραγόντων, ανταλλάσοντας ψήφους και ψηφοφόρους, καλύπτοντας τα με ένα "δηλητηριώδες" μίγμα σιωπής και παραπληροφόρησης.Κε Γκόλια, εδώ και χρόνια μας καλείτε εσείς οι γνωστοί "συμπαίκτες" Ενώσεις, ΠΑΣΕΓΕΣ και Υπουργείο Γεωργίας, να ενεργοποιούμε τα δικαιώματα μας της ενιαίας πλέον ενίσχυσης, με προπληρωμένο το ανάλογο αντίτιμο. Μόνο φέτος το 2009 και μετά την πίεση που δέχθηκε το Υπουργείο Γεωργίας από τις κινητοποιήσεις των αγροτών, εμείς οι επαγγελματίες αγρότες δεν πληρώσαμε.Κε Γκόλια, από εποχής υπουργού Δρυ (τον θυμάται κανείς;) προσπαθεί το Υπουργείο Γεωργίας να χαρτογραφήσει τα επιλέξιμα αγροτεμάχια. Φτάσαμε στο σημείο να υπογραφεί σύμβαση μεταξύ Υπουργείου και ΠΑΣΕΓΕΣ, για την "μπίζνα" της ψηφιοποίησης. Εμείς στην "Αγριάδα", προφητικά είχαμε επισημάνει την απουσία οποιασδήποτε ασφαλιστικής κάλυψης, από πλευράς Υπουργείου Γεωργίας, στην περίπτωση που αυτό θα ευθύνατο για ολιγωρίες και παραλείψεις. Φυσικά και η ΠΑΣΕΓΕΣ ούτε το προνόησε και ούτε το επιδίωξε. Κε Γκόλια, μας άρεσε που μιλήσατε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Super και στο δελτίο ειδήσεων με την κα Σουκαρά. Καλά κάνατε και μαλώσατε το "κακό" Υπουργείο και την "κακή και ψεύτρα" Υπουργό. Άι, να χαθούνε βρε...... Παρά ταύτα όμως, δεν μπορούσατε να μας κάνατε την τιμή , να μας πληροφορήσετε σε τι ποσοστό ψηφιοποιημένων αγροτεμαχίων βρίσκεται η κάθε Ένωση της Κορινθίας; Και σε τι ενέργειες θα προβείτε, ώστε στις 31 του Γενάρη, να είστε στο 100%. Γιατί μετά ...... η παράσταση τελειώνει. Για όλους.Κε Γκόλια, μήπως κάνατε κάποια εναλλακτική πρόταση εσείς σαν Πρόεδρος Ένωσης; Μήπως η ΠΑΣΕΓΕΣ; Γιατί πχ. δεν προτείνατε να λάβουν την επιδότηση οι Συνεταιρισμοί ή τα χωριά ή τα φυσικά πρόσωπα ,ή, κατά προτεραιότητα οι κατ'επάγγελμα αγρότες, που είχαν ψηφιοποιήσει τα αγροκτήματα τους 100%; Γιατί το Υπουργείο έδωσε από 60 έως 40% σε όλη την χώρα;
Γιατί απλά, αυτά μπορούσε να δώσει το Υπουργείο Γεωργίας με την ανοχή και κάνοντας τα "στραβά μάτια" η Κομισιόν. Και βέβαια, γιατί ανέκαθεν το Υπουργείο Γεωργίας δεν επιθυμεί να ξεμπροστιάσει καμία "ανίκανη" ή "καθυστερημένη" Συνεταιριστική οργάνωση, παρέχοντας μια ιδιότυπη αλλά απολύτως κατανοητή κάλυψη. Ο "βασιλιάς" δεν μπορεί να φανεί γυμνός...........Η τελευταία επίσημη καταλητική ημερομηνία από την Ε.Ε. για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων είναι η 31 Γενάρη του 2010. Δεν έχει όμως ακόμη αποσαφηνισθεί εάν τότε θα μπορούν να δωθούν τα υπόλοιπα χρήματα των επιδοτήσεων στους δικαιούχους. Γιατί σύμφωνα με τους ευρωπαικούς κανονισμούς. οφείλει η ελληνική διοίκηση, να οριστικοποιήσει τις διοικητικές διασταυρώσεις, τους επιτόπιους ελέγχους, καθώς και τους ελέγχους με τηλεανίχνευση. Να πούμε Καλό Πάσχα άραγε;Κε Γκόλια, επειδή εμείς δεν διαθέτουμε ούτε βενζινάδικο, ούτε ψησταριά, ούτε ελαιοτριβείο, ούτε είμαστε μέλος 5-6 Διοικητικών Συμβουλίων, θα σας παρακαλούσαμε την επόμενη φορά που θα μιλήσετε δημοσίως ως Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξυλοκάστρου, να είστε πιο διαβασμένος, πιο ειλικρινής και να σέβεστε ότι μπορεί να σας ακούνε κάποιοι επαγγελματίες αγρότες που και το 1 ευρώ είναι υπερπολύτιμο για αυτούς. Η εποχή της ανοχής και της σιωπής των αμνών - αγροτών έχει περάσει.Όσο για τις ευχές σας και τα χρόνια πολλά σας, σας τις επιστρέφουμε. Δεν θέλουμε ευχές. Σοβαρότητα, Ήθος και Έργα θέλουμε από όλους σας.















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Sample text

Sample Text

Ο Οφέλτης υπήρξε, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, γιος του βασιλιά της Νεμέας Λυκούργου, που βρήκε άτυχο θάνατο σε βρεφική μόλις ηλικία.