Social Icons

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΕΑΣ Μεσσηνίας

«Φουλ» οι μηχανές για την ψηφιοποίηση
Χωρίς ελπίδα περαιτέρω προθεσμίας, η ψηφιοποίηση πρέπει να έχει τελειώσει σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας στις 31 Ιανουαρίου του 2010. Αυτό τονίστηκε σε σύσκεψη χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και της ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά και του υπουργείου Αγροτικής ΑνάπτυξηςΣτη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν 42 ΕΑΣ που το ποσοστό ψηφιοποίησης είναι κάτω από 50% (έλαβε μέρος και η ΕΑΣ Μεσσηνίας, με ποσοστό ψηφιοποίησης που αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στο 48%). Σήμερα στην ΠΑΣΕΓΕΣ θα γίνει μια δεύτερη σύσκεψη, με τη συμμετοχή περίπου 60 ΕΑΣ οι οποίες έχουν επιτύχει ποσοστό ψηφιοποίησης πάνω από 50%.
ΝυχθημερόνΤην ΕΑΣ Μεσσηνίας στη χθεσινή σύσκεψη εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Βασίλης Κοζομπόλης και ο διευθυντής Δημήτρης Ραπτέας.Κατά τη διάρκειά της, όπως σημείωσε ο κ. Κοζομπόλης, τέθηκαν υπόψη των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ενώσεις. Ιδιαίτερα για την περιοχή της Μεσσηνίας, υπογραμμίσθηκε η περίπτωση της Μάνης, όπου υπάρχουν 3-4.000 αγροτεμάχια τα οποία είναι μικρότερα από 300 τετραγωνικά μέτρα και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν ψηφιοποιηθούν. Άρα, πρέπει να βρεθεί τρόπος να μη χαθούν χρήματα από αυτούς τους παραγωγούς.Ένα δεύτερο στοιχείο είναι το θέμα του προσωπικού. Με 50 θέσεις εργασίας σε όλο το νομό, η ΕΑΣ Μεσσηνίας καταχωρεί περίπου 1.600 αγροτεμάχια την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι οι ρυθμοί εργασίας πρέπει να αυξηθούν και να καταχωρούνται περίπου 5.000 αγροτεμάχια καθημερινά.Συμφωνήθηκε, πάντως, ότι τις επόμενες ημέρες, και με τη βοήθεια της ΠΑΣΕΓΕΣ, το προσωπικό θα δουλεύει συνεχώς και τα Σαββατοκύριακα με πλήρη αξιοποίηση του ελαιοκομικού μητρώου. Επίσης, θα ενισχυθεί με άλλα άτομα από Ενώσεις που έχουν ολοκληρώσει το έργο της ψηφιοποίησης.Κατά τον κ. Κοζομπόλη, πρόκειται για ένα στοίχημα που μόνο να κερδηθεί μπορεί και στις 31 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση και στη Μεσσηνία. «Θα το καταφέρουμε και δε θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από παραγωγό» σχολίασε. Επίσης, ανακοίνωσε πως, σύμφωνα με όσα τους είπαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι ενεργοποιήσεις φέτος θα ξεκινήσουν νωρίτερα και συγκεκριμένα 15 με 20 Μαρτίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Sample text

Sample Text

Ο Οφέλτης υπήρξε, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, γιος του βασιλιά της Νεμέας Λυκούργου, που βρήκε άτυχο θάνατο σε βρεφική μόλις ηλικία.