Social Icons

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ο “πανέξυπνος” Ντέμης Νικολαΐδης

Όχι πέντε. Δεκαπέντε δημοσιογράφους να είχε απέναντί του ο Ντέμης, πάλι θα τους έκανε μια μπουκιά. Δεν είναι έξυπνος. Είναι πανέξυπνος. Ξεκίνησε με νταηλίκι: “Δεν σηκώνω κουβέντα σε ό,τι έχει να κάνει με την εντιμότητά μου”. “Εδώ θα τα πούμε όλα”. Και μετά πήγε την κουβέντα εκεί που ήθελε αυτός.
Αντικειμενικός ακροατής και κριτής σε τέτοιου είδους περιπτώσεις δεν υπάρχει. Ο οπαδός, είτε πρόκειται για πολιτικό κόμμα είτε για ομάδα είτε για ποπ ή ροκ τραγουδιστή, είναι τοποθετημένος θετικά ή αρνητικά. Ή πιστεύει κάποιον και τον λατρεύει ή δεν τον γουστάρει και τον σιχαίνεται. Μέση λύση δεν υπάρχει.
Το ίδιο ισχύει και για τους δημοσιογράφους. Αν δεν έχουν εξαρτήσεις και συμφέροντα, έχουν συμπάθειες και αντιπάθειες.
Κανένας οπαδός της ΑΕΚ δεν άλλαξε γνώμη ακούγοντας τον Ντέμη. Όσους έχει χάσει, τους έχει χάσει οριστικά και αμετάκλητα. Όσοι εξακολουθούν να τον πιστεύουν, δεν είχαν ανάγκη να δουν τη συνέντευξη και να ακούσουν τις απαντήσεις του.
Ο Νικολαΐδης δεν μίλησε σ’ αυτούς. Απευθυνόταν στη γενικότερη κοινή γνώμη. Και μέσα στην ΑΕΚ και έξω απ’ αυτήν.
Η τακτική του ήταν απλή και ευφυής. Σε κάθε αρχή της κουβέντας έλεγε κι ένα καλό λόγο για τους μετόχους πρώην συνεργάτες του: “Έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν χρήματα στην ΑΕΚ. Ποτέ δεν θα κρίνω τις αποφάσεις τους. Ποτέ δεν θα πω τα μεταξύ μας μυστικά”. Και στη συνέχεια τους “άδειαζε” και τους έκανε ρόμπες: “Εγώ τους είπα να πουλήσουμε και αρνηθήκανε. Και λίγους μήνες μετά έδιναν την ΑΕΚ για ένα Ευρώ! Και οι τρεις οικονομικοί διευθυντές που άλλαξαν ήταν δικοί τους. Οι μέτοχοι ξέρουν πού πήγαν τα λεφτά”.
Στα δικαστήρια οι κατηγορούμενοι δεν βάζουν το χέρι τους στο ευαγγέλιο. Δεν ορκίζονται. Στην απολογία τους μπορούνε να πούνε ό,τι θέλουνε. Μέχρι και ψέματα.
Ο Ντέμης είναι “κατηγορούμενος” σε εισαγωγικά. Δεν του έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Το θέμα του και το πρόβλημά του είναι ηθικό. Να βγει από πάνω του αυτή η γενική και απροσδιόριστη ρετσινιά της κακοδιαχείρισης. Στην “απολογία” του εντός εισαγωγικών, λοιπόν, μπορούσε να πει ό,τι θέλει, όπως το θέλει. Κι αυτό έκανε.
Πρόσφατα είχα αναφέρει ότι τον θεωρώ ηθικό αυτουργό για το κατάντημα της ΑΕΚ. Δεν άλλαξα γνώμη. Η ευθύνη του κατ’ αρχήν έχει να κάνει με την οικονομική υπέρβαση, που έφτασε την ΑΕΚ στη χρεωκοπία. Ευθύνη που και ο ίδιος αναγνώρισε. Το ακόμα χειρότερο ήταν ότι έτρεξε να πηδήξει πρώτος από το καράβι όταν ήξερε ότι είχε αρχίσει να μπάζει νερά. Όταν σηκώθηκε κι έφυγε με την πρόφαση ότι στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο κόσμος αποδοκίμαζε τους ποδοσφαιριστές.
Λες και ήταν χθεσινός στα γήπεδα κι είχε την απαίτηση οι θεατές του ΟΑΚΑ να συμπεριφέρονται όπως αυτοί στο Μέγαρο Μουσικής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Sample text

Sample Text

Ο Οφέλτης υπήρξε, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, γιος του βασιλιά της Νεμέας Λυκούργου, που βρήκε άτυχο θάνατο σε βρεφική μόλις ηλικία.