Social Icons

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Τα δημοφιλέστερα βίντεο του «YouTube» του 2009

Μία μεσήλικη Σκωτσέζα που αφήνει άφωνους τους κριτές σε βρετανικό σόου ταλέντων, ένα επτάχρονο αγόρι που προσπαθεί να συνέλθει από την επίσκεψη στον οδοντίατρο και ένα ζευγάρι που χορεύει λίγο πριν το γάμο του, ήταν οι κορυφαίες στιγμές του YouTube για το 2009.
Στην πρώτη θέση της λίστας των πέντε δημοφιλέστερων βίντεο φιγουράρει η Σούζαν Μπόιλ, η άχαρη 48χρονη που μάγεψε τον πλανήτη με την ερμηνεία του τραγουδιού «I Dreamed A Dream» στο σόου «Η Βρετανία Έχει Ταλέντο» τον Απρίλιο. Η Σούζαν Μπόιλ τελικά κέρδισε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό, η ερμηνεία της όμως προβλήθηκε 120 εκατομμύρια φορές στο YouTube, πολύ περισσότερες από ό,τι τα τρία επόμενα δημοφιλέστερα βιντεοκλίπ από κοινού.
Στη δεύτερη θέση, με 37 εκατομμύρια προβολές, το βίντεο με τίτλο «Ο Ντέιβιντ Μετά τον Οδοντίατρο». Ο 7χρονος Ντέιβιντ προσπαθεί να συνέλθει από την επίσκεψη στον οδοντίατρο από την οποία αποχώρησε αποπροσανατολισμένος και προβληματισμένος για το αν αυτή είναι η πραγματική ζωή.
Στην τρίτη θέση με 33 εκατομμύρια προβολές η «Χορευτική Είσοδος Γάμου» του Κέβιν Χάινζ και της Τζιλ Πέτερσον, οι οποίοι εκτελούν μια περίπλοκη χορογραφία μαζί με τους κουμπάρους και τις παρανύμφους λίγο πριν παντρευτούν τον Ιούλιο. Το βίντεο προκάλεσε τη διαμαρτυρία της Sony, η οποία έχει τα δικαιώματα για τη μουσική υπόκρουση του χορευτικού και απαίτησε από το YouTube να εισάγει ένα σύνδεσμο (link) για την αγορά του τραγουδιού online.
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται βρίσκεται το τρέιλερ της ταινίας «New Moon» με 31 εκατομμύρια προβολές και στην πέμπτη θέση οι τρεις διαφορετικές εκδοχές της διαφήμισης του εμφιαλωμένου νερού Evian, με πρωταγωνιστές μωρά που φορούν πατίνια.
Ο συνολικός αριθμός των σελιδοπροβολών που συγκέντρωσε η πεντάδα είναι ενδεικτικός της τεράστις επιτυχίας του YouTube, το οποίο ανήκει στη Google και δέχεται σήμερα 20 ώρες νέου υλικού ανά ώρα.
Το 2009 είναι η πρώτη χρονιά που η υπηρεσία Youtube ανακοινώνει τα δημοφιλέστερα βίντεο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Sample text

Sample Text

Ο Οφέλτης υπήρξε, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, γιος του βασιλιά της Νεμέας Λυκούργου, που βρήκε άτυχο θάνατο σε βρεφική μόλις ηλικία.