Social Icons

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Παπανδρέου-Μιλοσοσκι στο περιθώριο του ΟΑΣΕ


Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων είχε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός. Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι βρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει στη 17η υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ, που γίνεται στο Ελληνικό.

Παπανδρέου και Μιλόσοσκι είχαν μια γενική συζήτηση, κατά την οποία ο κ. Μιλόσοσκι δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου του επανέλαβε τις ίδιες θέσεις για αλλαγή του ονόματος, χωρίς την οποία δεν μπορούν να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ.
Κουβέντα έγινε για μία κοινή προσπάθεια βελτίωσης του κλίματος, μέσω της επιχειρηματικής συνεργασίας και του τουρισμού, ενώ ο Μιλόσοσκι προσκάλεσε τον Δημήτρη Δρούτσα να επισκεφθεί τα Σκόπια και πρότεινε να αναβαθμιστούν σε πρεσβείες οι διπλωματικές αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Η κυβέρνηση τονίζει οτι οι συναντήσεις που γίνονται δεν αποτελούν, ούτε υποκαθιστούν τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στον ΟΗΕ υπό τον Μάθιου Νίμιτς. Ωστόσο, η ΝΔ κάνει λόγο για διολίσθηση προς διμεροποίηση του ζητήματος της ονομασίας.

Στο περιθώριο της συνόδου, ο κ. Παπανδρέου είχε επίσης επαφές με τον Ούγγρο ομόλογό του Πέτερ Μπάλατζ, τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών Ιλίρ Μέτα, τον υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Βέρνερ Χόγιερ και τον γενικό γραμματέα του ΟΑΣΕ Μαρκ Περέν ντε Μπρισαμπό.
Την Τετάρτη θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, που αναμένεται να παραλάβει και την απαντητική επιστολή του Ελληνα πρωθυπουργού προς τον Ερντογάν, τον Ρώσο Σεργκέι Λαβρόφ και τον αναπληρωτή της Χίλαρι Κλίντον Τζειμς Στάινμπερκ.

Τις εργασίες της συνόδου -στην οποία συμμετέχουν 50 ΥΠΕΞ- άνοιξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος τόνισε ότι "οι εξελίξεις δεν χωρούν εφησυχασμό και επανάπαυση". "Η Ελλάδα -είπε ο Κάρολος Παπούλιας- επιδιώκει και προωθεί σχέσεις καλής γειτονίας, συνεργασίες και ειρηνικής συνύπαρξης όχι μόνο με όλους τους γείτονές της αλλά και στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Sample text

Sample Text

Ο Οφέλτης υπήρξε, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, γιος του βασιλιά της Νεμέας Λυκούργου, που βρήκε άτυχο θάνατο σε βρεφική μόλις ηλικία.