Social Icons

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΝΤΟΡΑΣ


Την πρώτη τους συνάντηση μετά τις εσωκομματικές εκλογές είχαν την Τρίτη στη Ρηγίλλης ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη. Το ραντεβού κλείσθηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο κ. Σαμαράς τηλεφώνησε στην κ. Μπακογιάννη. Η συνάντηση διήρκεσε 45 λεπτά και έγινε σε καλό κλίμα. Μετά τη συνάντηση η κ. Μπακογιάννη δήλωσε, ότι είχε μια πρώτη πολιτική συζήτηση για τις θέσεις της ΝΔ και για τον κοινό στόχο που είναι μια σύγχρονη, μεγάλη κεντροδεξιά.

Σε ερώτηση αν της προτάθηκε από τον κ. Σαμαρά κάποια θέση, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι «εγώ είμαι στρατιώτης αυτής της παράταξης χρόνια τώρα και θα παραμείνω στρατιώτης αυτής της παράταξης». Ερωτηθείσα αν θα υπάρξει και νέα συνάντηση, είπε χαρακτηριστικά: «αλίμονο, στο ίδιο κόμμα είμαστε, δεν θα κάνουμε μαζί δουλειά;». Την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς καταστρώνει την αντιπολιτευτική του τακτική μετά την θριαμβευτική του επικράτηση σε όλη τη χώρα, καθώς έχασε από την Ντόρα Μπακογιάννη μόνο σε Κρήτη, Ροδόπη, Ξάνθη, Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα και Δωδεκάνησα.Με καταμετρημένο το 98% των εκλογικών τμημάτων και με περισσότερους 770.000 πολίτες να έχουν ψηφίσει, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 50,20%, η Ντόρα Μπακογιάννη 39,51% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 10,29%. Δύο 24ωρα μετά την νίκη Σαμαρά, η καταμέτρηση δείχνει, ότι η μάχη κρίθηκε και εξαιτίας της άνετης επικράτησής του σε λαϊκούς Δήμους της Β΄ Αθήνας. Είναι ενδεικτικό ότι ο Αντώνης Σαμαράς πήρε το 60% των ψήφων στο Περιστέρι, το 59% στο Χαϊδάρι, το 58% στο Αιγάλεω, το 57% στο Χολαργό και το 52% στο Παλαιό Φάληρο. Σε περιοχές δηλαδή όπου η υπεροπλία της Ντόρας Μπακογιάννη σε αριθμό «γαλάζιων» βουλευτών ήταν συντριπτική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Sample text

Sample Text

Ο Οφέλτης υπήρξε, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, γιος του βασιλιά της Νεμέας Λυκούργου, που βρήκε άτυχο θάνατο σε βρεφική μόλις ηλικία.