Social Icons

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ “ΜΕΤΕΦΕΡΕ” ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗ ΓΚΟΥΡΑ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 950 ΜΕΤΡΩΝ !

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, βρέθηκε από χθες (8/1/10) νωρίς το απόγευμα στην γραφική Γκούρα , πρωτεύουσα του δήμου Φενεού στην Ορεινή Κορινθία, σε μία σημαντική συνάντηση για θέματα σχεδιασμού και στρατηγικής του Υπουργείου. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με απόλυτη μυστικότητα και οι δύο πολύωρες συσκέψεις χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί έως αργά το μεσημέρι έγιναν κεκλεισμένων των θυρών! Στη συνάντηση συμμετέχουν η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου , οι υφυπουργοί Εύη Χριστοφιλοπούλου και Γιάννης Πανάρετος καθώς και οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς του Υπουργείου. Η Υπουργός και οι συνεργάτες της έμειναν εντυπωσιασμένοι και εκφράστηκαν με τα καλλίτερα λόγια για τις φυσικές ομορφιές της Γκούρας και της ευρύτερης περιοχής, όπως και για τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει ο Φενεός στην εναλλακτική τουριστική ανάπτυξη.Ολόκληρη η αποστολή φιλοξενήθηκε στο πέτρινο παραδοσιακό ξενοδοχείο των αδερφών Δάρη “Ακροθέα” που βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μέτρων στο κέντρο της Γκούρας με φανταστική θέα προς το πανέμορφο οροπέδιο του Φενεού και τις χιονισμένες κορφές του Χελμού.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στην πρόσφατη ομιλία της στην Κόρινθο
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί λίγες δεκάδες μέτρα μακρυά από το ξενοδοχείο ,την γραφική παραδοσιακή πλατεία, στην μία άκρη της οποίας βρίσκεται ο πέτρινος ιστορικός ναός των Ταξιαρχών πού χτίστηκε το 1880 και στην άλλη άκρη το αρχοντικό του οπλαρχηγού της Ελληνικής Επανάστασης Οικονόμου-Γκούρα.Χθες βράδυ όλη η αποστολή δείπνησε σε μία από τα πλέον όμορφα και γνωστά παραδοσιακά στέκια της Γκούρας, την ταβέρνα του Αντώνη Ρέλλια “Αίπυτος”. Τα φαγητά που “τίμησαν” οι εκλεκτοί επισκέπτες ήταν φιλέτο από ντόπιο μοσχαράκι γάλακτος, παιδάκια από αρνάκια της περιοχής,και χωριάτικος κόκορας με σπιτικές χυλοπίτες! Στο τραπέζι παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Άγγελος Μανωλάκης και Κατερίνα Φαρμάκη, ο δήμαρχος Φενεού Σπύρος Σταματόπουλος και ο γνωστός εκπαιδευτικός και στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ Χρόνης Σηφακάκης. Νωρίς το απόγευμα και πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, η Άννα Διαμαντοπούλου μαζί με τους δύο υφυπουργούς και όλους τους συνεργάτες της, επρόκειτο να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στην πανέμορφη λίμνη στο φράγμα Δόξα και στο ιστορικό μοναστήρι του Αη Γιώργη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Sample text

Sample Text

Ο Οφέλτης υπήρξε, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, γιος του βασιλιά της Νεμέας Λυκούργου, που βρήκε άτυχο θάνατο σε βρεφική μόλις ηλικία.