Social Icons

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΕΑΣ Μεσσηνίας

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Πάνω από το 60% η ψηφιοποίηση στη Μεσσηνία
Καθημερινά καταφτάνουν νέοι υπάλληλοι στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων του νομού, ωστόσο το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου εξακολουθεί να «αντιστέκεται» και να δημιουργεί προβλήματα στις καταχωρήσεις.Προχθές έφτασαν στη Μεσσηνία τέσσερα άτομα από τη Δράμα και ανάλαβαν εργασία στο υποκατάστημα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στην Πύλο. Χθες έφτασαν άλλα έξι άτομα από τις Σέρρες και στάλθηκαν στα υποκαταστήματα Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, ενώ αύριο θα έρθουν από τις Σέρρες άλλα τρία άτομα, εκ των οποίων τα δύο θα βοηθήσουν στην ψηφιοποίηση στο υποκατάστημα του Μελιγαλά και το ένα στο

υποκατάστημα των Φιλιατρών.
ΣυνδρομήΤα νέα άτομα εκπαιδεύονται στο χειρισμό του συστήματος και την ίδια ημέρα αναλαμβάνουν καθήκοντα. Ωστόσο, ο υπεύθυνος για τις επιδοτήσεις στην ΕΑΣ Κώστας Πέτροβας σημείωσε ότι εξακολουθούν τα προβλήματα με τις καθυστερήσεις στις καταχωρήσεις. Χθες το πρωί το σύστημα λειτουργούσε καλύτερα, αλλά και πάλι προς το μεσημέρι άρχισαν σημαντικές καθυστερήσεις.Για να περιορισθούν λίγο τα προβλήματα έχει γίνει κατανομή εργασίας και έτσι το πρωί γίνονται καταχωρήσεις από τα υποκαταστήματα της ΕΑΣ στην περιοχή αρμοδιότητας Μεσσηνίας και το απόγευμα στην περιοχή της Τριφυλίας.Σε ό,τι αφορά το ποσοστό, ο κ. Πέτροβας σημείωσε ότι στη Μεσσηνία αυτή τη στιγμή έχει ψηφιοποιηθεί πάνω από το 60% των αγροτεμαχίων. Σε πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με τον υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η ψηφιοποίηση έχει φτάσει στο 80%. Η όλη διαδικασία, παρά τα προβλήματα των τελευταίων μηνών, προχωρά με ταχείς ρυθμούς και όλοι αισιοδοξούν πως μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει τελειώσει, έτσι ώστε όσο το δυνατόν συντομότερα να εξοφληθούν οι επιδοτήσεις των παραγωγών.Β.Β.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Sample text

Sample Text

Ο Οφέλτης υπήρξε, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, γιος του βασιλιά της Νεμέας Λυκούργου, που βρήκε άτυχο θάνατο σε βρεφική μόλις ηλικία.