Social Icons

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Αιφνιδιαστικά και κεκλεισμένων των θυρών για τα ΜΜΕ , συνήλθε σήμερα το πρωί διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου Κορινθίων στο δημοτικό κατάστημα και συζήτησε θέματα και απόψεις για το σχέδιο Καλλικράτης. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Νίκος Σταυρέλης, οι επικεφαλείς των παρατάξεων στο Δ.Σ Τάκης Λουζιώτης ,Τάκης Λούμπας, Κώστας Γιώτης, Μπάμπης Κασίμης και ο έχων εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον για υποψηφιότητα δημάρχου Λάκης Παπαφωτίου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας η σοβαρή αυτή σύσκεψη κατέληξε σε κάποια βασικά συμπεράσματα που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Τρίτη πρωί στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Κυριότερα αυτών των συμπερασμάτων είναι η απόλυτη συμφωνία όλων των παρευρισκομένων να προτείνει η Κόρινθος την εφαρμογή της πρώτης από της δύο προτάσεις της μελέτης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έγινε το 2007 και προβλέπει έναν καινούργιο Δήμο με Κόρινθο, Λουτράκι, Αγ.Θεοδώρους, Σαρωνικό, Σολυγεία και Άσσο-Λέχαιο.
Σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει αυτή η λύση η διαπαραταξιακή προτείνει την δεύτερη μελέτη του Ι.Τ.Α με την προσθήκη στο Δήμο του Δ.Δ , Ισθμίας.
Από εκεί και πέρα το «συμβούλιο των σοφών» της Κορίνθου προτείνει οι άλλοι δήμοι που θα προκύψουν από τις συνενώσεις να είναι:
1)Σικυώνας, Βέλου, Βόχας
2)Νεμέας, Τενέας
3)Ξυλοκάστρου , Ευρωστίνης
4)Στυμφαλίας, Φενεού
Η διαπαραταξιακή επιτροπή δεσμεύεται να φέρει την απόφασή της αυτή για ψήφισμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή. Επιπλέον επιφορτίζεται να κάνει γνωστή και να υποστηρίξει αυτή την απόφαση σε βουλευτές του νομού και άλλους θεσμικούς παράγοντες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Sample text

Sample Text

Ο Οφέλτης υπήρξε, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, γιος του βασιλιά της Νεμέας Λυκούργου, που βρήκε άτυχο θάνατο σε βρεφική μόλις ηλικία.